ПРОГОН И ЗАСТРАШИВАЊА БЛАГОЈА СПАСКОВСКОГ НЕ МОГУ УГУШИТИ ИСТИНУ О РТБ БОР

Пренето са http://dostajebilo.rs/spaskovski-sprovodi-politicki-progon-radnika-zbog-tvitovanja/

Featured image

Генерални директор РТБ Бор Благоје Спасковски покренуо је поступак отказа за инжењера др Бранислава Михајловића због његових критичних ставова објављених на личном Твитер налогу. Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” оштро осуђује одмазду и политички прогон запослених у Бору због јавно изнетих стручних ставова којима се указивало на штетно пословање Спасковског и његове екипе, као и на последице које ће због тога имати цео борски округ и Србија. Ово је директан напад неспособног СНС-овог, УРС-овог кадра на слободу мишљења и говора загарантоване уставом.

Др Михајловић, истакнути члан покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, запослен као руководилац Сектора за план и анализу у Рудницима бакра Бор доо Бор, прогони се по политичкој основи и као пример застрашивања свих радника у РТБ Бор. Др Браниславу Михајловићу је уручено Упозорење о постојању разлога за отказ о раду јер је, како се наводи, са свог Твитер налога “на искривљен и неистинит начин говорио о компанији” и то супротно наредби директора да је само он “овлашћен за представљање и иступање у средствима јавног информисања”.

Бизарно је што је упозорење подведено под “кршење радне дисциплине” зато што је наводно др Михајловић, како се наводи, “твитове обављао из радних просторија или у кругу послодавца”. Упозорење је усвојено 28. маја и потписао га је директор РББ-а Небојша Виденовић.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” послао је данас захтеве инспекцији рада захтеве за спровођење инспекцијског надзора због кршења Устава и Закона о раду. Допис је упућен и Влади Републике Србије, Министарству привреде и Агенцији за приватизацију. Уставом је, у члану 46 гарантована “слобода мишљења и изражавања и слобода да се говором, писањем, сликом или на други начин траже, примају и шире обавештења и идеје”. Покрет је и од Владе Србије затражио да се заустави политички прогон нашег члана.

Благоје Спасковски и његови директори спроводе над запосленима противзакониту и противуставну одмазду искључиво због јавно изнетих, стручних ставова. Покрет упозорава да је овакво понашање супротно основама демократског друштва и бориће се за заштиту слободе изражавања не само својих чланова, већ свих грађана Србије. Позивамо и цивилно друштво и синдикате да се укључе и помогну у одбрани слободе говора.

Напомена: На: dostajebilo.rs/spaskovski-sprovodi-politicki-progon-radnika-zbog-tvitovanja/ у прилозима се могу наћи сва пратећа документа везана за овај случај.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s