PISMA LAŽI I PREVARA

Featured image

Poštovani radnici RTB Bor, poštovani građani Srbije,

IZ RTB Bor Grupe, s  potpisima Mirjane Antić, zamenika direktora RTB za ekonomska pitanja i Zorana Ilića, direktora za pravne, kadrovske i opšte poslove ( Kolektiv, list RTB od 4. maja i informacije upućene na mnoge adrese bivših radnika a danas privremenih penzionera RTB, IDENTIČAN tekst), stiže ovih dana pismo u kojem se radnici i građani Bora obaveštavaju o  tome  kako „neće biti bankrota RTB uprkos što ga žele neki advokati i političari“. KAKVA obmana tih ljudi i JOŠ VIŠE JAVNOSTI. Celo pismo  VRVI OD NEPISMENOSTI, KONFUZIJE I LAŽI, POGOTOVU U DELU U KOJEM S E NAVODI DA „U TOJ CELOJ UJDURMI učestvuje i par radnika RTB koji blate svoju firmu“.  GDE je istina i kako doći do istine kad se na ovako surovo i nedolično – i nezakonski zasigurno – plasira javnosti  i to od strane najodgovornijih u RTB, što nije prvi put i što opasno zadire u zagarantovano objektivno informisanje i mnogo više od toga?

Oko 2000 invalidskih penzionera i ostalih radnika od 2002. godine do danas je u neravnopravnom položaju, oni su izigrani i prevareni  jer nisu im uplaćivani doprinosi i porezi na deo zarade. Oni su nezadovoljni i gotovo svi su pred sudovima zahtevajući da se ispoštuje zakon i da konačno dobiju  stalna a ne privremena rešenja. Oni ne traže ništa drugo nego samo da se zakoni ove zemlje poštuju. Najnoviji menadžment RTB je nastavio staru praksu i nije plaćao PIO odgovarajuće doprinose i ostale obaveze i to je aposlutno dokazano. ZAR to ne znaju najodogovnriji u RTB, zar se ne plaše zakonskih sankcija i podnošenja računa ne samo u ovom, i za ovaj slučaj? Ko ih to i zašto godinama štiti i brani, a očevidno su saučesnici u propasti i dovođenju kompanije u stečaj, pa i apsolutno mogući bankrot.

ONI SU upravo ti koji su stvorili najveću promašenu investiciju u novijoj istoriji Srbije. Oni danas plaše građane upozoravajući ih na BAKROT „koji nilkome neće korisi6titi“, s tim što upravo  Oni stoje iza cele te strašne i neshvatljive priče. Oni će zato, svakome razumnom je kristalno jasno, jendog dana morati da odgovaraju recimo –  zašto je i gde tačno potrošeno 400 miliona evra u razvoj borskog rudarstva koje se nije razvilo i za koje, opet ONI,  potražuju još 200 miliona evra od poreskih obevznika Srbije. Napravili su novu topionici u kojoj će se prerađivati bakarne sirovine po tri puta većoj ceni od svetske. Još tu toliko bespotrebno hvaljenu topionicu  nisu ni završili, a slavodobitno i marketinški ubitačno izjavljuju  kako je „nebo nad Borom, nakon 100 godina,  čisto“, a iz dimnjaka i danas se truje atmosfere na očigled zbunjenog i prevarenog naroda. Oni su, poštovani građani, doveli RTB na rub katasrtofe i propasti, a ne dobronamerni stručnjaci i eksperti koji ukazuju na te i takve istine i za koje su spremni da moralno i materijalno odogvaraju pred najvećim svetskim institucijama.

Mirjana Antić se potpisiuje kao zamenik direktora za ekonomska pitanja, a od ove nove godine je u penziji. Previše je penzionera u RTB, kompanija je u njihovim rukama. I glavni poslodavac, generalni RTB je, još pre dve godine, trebalo da ode u zaslužnu penziju. Za njih ovi zakoni ne važe, a uče radnike i penzionere  kako je neko drugi kriv za njihovu muku i nevolju. Zašto im ne saopšte istinu da su zakoni, po ko zna koji put, izigrani i omalovaženi i jedino zato nema osnove da PIO uruči validne papire. Čudo jedno od prevere, pa čak i nehumanog odnosa prema tim ljudima. Isto je to ponašanje kakva je i sadržina UPPR ( unapred pripremljenog plana reorganizacije) koji je duboko u NEISTINI i neskladu sa  aktuelnim zakonima. Gospoda Antić i Ilić, i ne samo oni, toliko je očigledno, uhvaćeni su na delu i moraće zato da odgovaraju pred sudovima ove zemlje. Što pre to bolje i za njih, i za RTB, za Bor i Srbiju. DOSTA JE BILO laži, prevara, krmnila, korupcije, nodgovorosti. .. i propadanja RTB, kompanije od nacionalnog intersa i značaja!

Dosta je bilo. Restart – Bor.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s