Hakovan mi je tviter nalog @banem8

Dana 30. jula ove godine hakovan mi je tviter nalog @banem8, koji sam koristio od kraja 2014. god. Na njemu sam napisao oko 1100 tvitova, koji su se uglavnom odnosili na moju političku borbu tokom zadnjih godina. Nalog je hakovan tako da je neko provalio moju šifru, promenio je i promenio ime, fotografiju na pozadini i postavio fotografiju muškarca pod imenom Brent Galindo (@Brent32127). Moj nalog @banem8 je izbrisan i ja sam ostao bez naloga na tviteru. Da bih mogao da pratim šta se dešava na njemu, morao sam da otvorim novi nalog @BranislavMiha12.

Odmah sam reagovao i Tviteru sam prijavio da mi je nalog hakovan. To je učinilo i nekoliko meni bliskih rođaka i prijatelja. Pošto sam tada bio na značajnoj političkoj funkciji narodnog poslanika, slučaj sam prijavio i policiji. Tviter do sada nije reagovao, niti mi je vratio moj nalog, niti je blokirao hakovan i promenjen nalog.

U međuvremenu moj hakovan nalog je ponovo promenjen tako što je promenjena pozadina, fotografija i ubačeno novo ime Samantha Galindo (@Sam31230). Pritom su svi moji tvitovi koje sam napisao posle 4. jula ove godine obrisani, a oni pre toga su ostali.

Pošto je prošlo tri nedelje od moje prijave i Tviter nije reagovao i pošto su obrisani tvitovi sa prvobitnog naloga koji su napisani posle 4. jula, ja sam odlučio da snimim sve preostale tvitove (ukupno 1073) i sačuvam ih od zaborava ukoliko nalog bude obrisan. Takođe će to biti preventiva ukoliko dođe do bilo kakve zloupotrebe.

Svi moji tvitovi koje sam napisao od 2014. god. do 4. jula ove godine i iza kojih ja stojim mogu se naći na linku:

https://drive.google.com/file/d/1ZF1JTz0ZjaDweZxSXkYsbX4SX5nr2wLe/view?usp=sharing

Ko bude otvorio PowerPoint prezentaciju (sa 115 slajdova), koja je priložena na mom Google Drive, neka se ne zbuni kada ispred svakog tvita vidi ime Samantha Galindo @Sam31230, umesto Branislav Mihajlović @banem8, kako je nekad bilo, ja stojim iza tih tvitova.

Takođe ovim putem molim sve koji budu pročitali ovaj tekst a koriste tviter, da otvore moj novi tviter nalog @BranislavMiha12 i da retvituju tvit kojim sam objavio da mi je raniji nalog hakovan. Time će mi pomoći da me moji raniji pratioci, kojih je bilo blizu četiri hiljade, ponovo zaprate, a i ja njih.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s