БОР: ПРЕДИЗБОРНО УТЕРИВАЊЕ СТРАХА

 Српска напредна странка нема капацитета да се одржи на власти демократским средствима. Због тога је развила  методе владавине страхом које проузрокују стагнацију и урушавање свих институција система, незадовољство грађана, општу несигурност и њихову растућу апстиненцију. То води у све веће заостајање у развоју земље и потонуће на само дно Европе. Овај чланак представља један мали практични доказ такве тезе.

 

Приближавају се локални избори у Бору. Владајућа СНС – СПС коалиција започела је припреме за тај важни догађај. Већ месец дана се организују састанци по општинским месним заједницама. У недељу, 17. децембра извршена је практична провера њихове способности и спремности тако што је организовано двадесет аутобуса који су превезли 1000 људи из Бора (махом радника РТБ Бор и јавних предузећа) на митинг СНС – СПС у Неготину. Смештени су у халу која прима 1500 људи. Власт је тако демонстрирала своју „снагу“.

После тога састанци са грађанима по месним заједницама су се наставили. Сценарио за њихово одржавање је следећи: увидом у страначку евиденцију пронађу се махом млађи радници који су из те месне заједнице. Затим им руководства фирми у којима су запослени „пријатељски“ препоруче да дођу на састанак, јер ће присуство бити евидентирано. Њихов задатак је да испуне салу и да или ћуте или постављају унапред наручена питања, али и да поведу незапослене рођаке и комшије, који, ако буду послушни и прикупе довољан број „сигурних гласова“, имају шансе да буду запослени.

Затим Благоје Спасковски одржи говор. Питања и дискусије после тога су строго каналисани. Благоје све обећава. Ако се случајно деси да на састанак залута неко од грађана који мисли својом главом и кога није лако уплашити, па постави неко питање које им не одговара, примењују се добро разрађене методе које су описане у приложеном својеручно писаном тексту.

Име аутора и његова адреса су познати.

Такође је познато име и адреса батинаша који се помиње у овом тексту.

Једно мишљење на „БОР: ПРЕДИЗБОРНО УТЕРИВАЊЕ СТРАХА

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s