ЗАКОН У ТОПУЗУ

 

Посланичка група Доста је било од конституисања XI сазива Скупштине Републике Србије се суочила са најгрубљим кршењем Пословника о раду од стране председнице Г-ђе Маје Гојковић. Према члановима посланичке групе Доста је било се спроводи континуална дискриминација, која се огледа у следећем:

  1. Није обезбеђена одговарајућа позиција у скупштинској сали посланичкој групи ДЈБ, која још увек седи у простору који је био привремено одређен за прву седницу Скупштине, а није прикладан распореду у складу са изборним резултатима.
  2. Није извршен избор подпредседника Скупштине из посланичке групе ДЈБ, док из осталих јесте.
  3. Није омогућено посланици Љупки Михајловској, која се креће уз помоћ инвалидских колица, да буде у групи са својим колегама. Онa је смештена иза њих у простору обезбеђеном за особље скупштинског обезбеђења.
  4. Приликом избора председника и заменика председника у скупштинским одборима, као и свим осталим радним телима Скупштине нема представника посланичке групе Доста је било. Дискриминација је сувише очигледна и намерно се спроводи.
  5. Не поштује се достојанство Скупштине и посланика посланичке групе ДЈБ:
  • Дозвољава се директно обраћање представника посланичке групе СНС, што им је постао уобичајен манир
  • Дозвољавају се личне увреде, нарочито председника посланичке групе ДЈБ, иако је председнику скупштине јасно стављено до знања да на увреде такве врсте неће одговарати

На задњем заседању  дана 12.октобра прeдседница Скупштине је по ко зна који пут дозволила једном од посланика СНС да се директно и увредљиво обраћа представницима једне опозиционе посланичке групе. Посланици ДЈБ, иако у тој дискусији нису директно прозвани, су подигли књигу у којој су садржани сви одговарајући Закони и Пословник о раду Скупштине, чиме су јасно ставили до знања да се грубо крши Пословник а да председница Скупштине то дозвољава.

Даљи ток расправе је извучен из стенограма о раду Скупштине и приказан у прилогу. Ја га прилажем без икаквог коментара, то препуштам читаоцима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s