ЕМИСИЈА „АКТУЕЛНО“ РТВ БОР 19.07.2016. – УППР РТБ БОР, ИСТИНЕ И ОНО ДРУГО

Емисија „Актуелно“ РТВ Бор од 19.07. 2016. год. ( https://youtu.be/FmutbpwJcy4?t=2 ) се бавила темом УППР (Унапред Припремљени План Реорганизације) за РТБ Бор. Гост емисије био је Благоје Спасковски.

Емисија је укупно трајала један сат. У уводном делу емисије речено је да је дана 07.07.2016. год. Привредни суд у Зајечару прихватио УППР за РТБ Бор и да је тиме извршен условни отпис старих дугова од 900 милиона $, а да су за отплату остали нови дугови у износу од 290 милиона $ са роком отплате од осам година и грејс периодом од годину дана.

Током емисије Благоје Спасковски је изрекао низ неистина, импровизација и манипулација, које су таксативно наведене у доњој табели уз коментар:

Остатак емисије, од још 30 минута је делом посвећен организацији прославе 6. августа, дана рудара, а највећи део је посвећен (само)хвалисању око организације ватерполо турнира, чији је РТБ Бор био главни спонзор а Благоје Спасковски председник организационог одбора. Све у стилу: „Село гори а баба се чешља“.

Толико о УППР за РТБ Бор и емисији „Актуелно“ приказаној 19.07.2016. год.

Сасвим другачији поглед и тумачење значења и значаја УППР по судбину РТБ Бор и Државе Србије  је приказан у мом ауторском тексту: https://banem8.wordpress.com/2016/07/09/шта-очекује-ртб-бор-и-државу-србију-пос/

 

21.07.2016.                                         др Бранислав Михајловић, дипл. инж. руд.

     Народни посланик

Постави коментар