EKSPOZE MANDATARA – DOMINACIJA FORME NAD SUŠTINOM

Prethodni ekspoze Mandatara za sastav Vlade RS imao je 54 strana i izlagan je tri sata, prosečno 18 strana po satu. Novi ekspoze se najavljuje na više od 200 strana, što, ako tako bude,  predstavlja ekvivalenat od 11 do 12 sati izlaganja. Ako Mandatar krene sa izlaganjem u 11 h pre podne, čisto izlaganje, bez pauza, će trajati do 23 h noću. Sa pauzama za ručak i večeru izlaganje će biti završeno posle 02 h po ponoći.

Posle toga sledi diskusija, koja se, pretpostavljam, neće odlagati. I trajaće do svitanja, a možda i posle toga. Tu je kvaka. Smoriti totalno poslanike,  kako bi se diskusija premorenih poslanika svela na formalnost, i tako što više otupela oštrica kritike. O tome najbolje govori donja slika.

Ekspoze 27.04.2014. pred polupraznom skupštinskom salom

Na primer, ja na skupštinsko zasedanje dolazim iz Bora. Da bih sve aktivnosti obavio na vreme, moram ustati u pola pet ujutro, voziti auto 250 km do Beograda, snaći se za parking, doručkovati, obaviti sve zdravstvene pripreme i pre deset sati biti u poslaničkom klubu. Pa onda zasedanje od 10 ujutro do, pretpostavljam, sutra do pet ujutro, a možda i dalje. Znači, najmanje 24 sata neprekidnih vrlo napornih aktivnosti.

Je li to svrsishodno? Je li to humano? Ja sam dijabetičar na insulinu. Među poslanicima ima dosta žena, kao i starijih kolega, a verovatno i bolesnika sličnih meni, imamo i jednog invalida u kolicima. Zašto se tako radi? Zašto neko ko sebe smatra jakim kao bik oseća neutoljivu želju „da mu se divimo i fizički i mentalno“ i da ga verno pratimo u demonstraciji njegove bahate želje za superiornošću?

Ako ceo svet radi 8 sati dnevno, jer se to smatra normalnim, zašto mi u skupštini RS moramo raditi daleko izvan granica humanosti? I to ne u vanrednim, već u sasvim normalnim okolnostima. Zato se kao stručnjak i intelektualac, bolesnik i na kraju predstavnik naroda koji je glasao za pokret kome pripadam, zalažem za poštovanje principa i kriterijuma humanosti rada na svakom mestu, pa i u skupštini RS.

Branislav Mihajlović,

Narodni poslanik DJB

Једно мишљење на „EKSPOZE MANDATARA – DOMINACIJA FORME NAD SUŠTINOM

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s