РУКОВОДСТВО РТБ БОР УЦЕЊУЈЕ И ЗАСТРАШУЈЕ РАДНИКЕ

Преузето са: http://dostajebilo.rs/rukovodstvo-rtb-bor-ucenjuje-i-zastrasuje-radnike/

Менаџмент Рударско-топионичарског басена Бор запретио је данас свим радницима да ће компанија отићи у банкрот уколико наставе да се буне и оспоравају „Унапред припремљени план реорганизације“ (УППР) и уколико не подрже садашње неспособно руководство. Суштина УППР-а је да се преваре повериоци и више од 600 радника, да се сакрију одговорни за досадашње дугове и да се настави незналачко и катастрофално руковођење рудником, топионицом и повезаним предузећима.

blagoje spaskovski

Да, предузећу прети банкрот, али само у случају да се прихвати УППР Благоја Спасковског и његовог тима.

Менаџери РТБ Бора, који су компанију са свим повезаним предузећима увукли у губитке веће од милијарду евра, годинама заваравали раднике да ће им исплатити дуговања за пензијско, социјално и инвалидско осигурање, довели бивше запослене у нехуману ситуацију да се преко суда боре за оно што су зарадили, преко фабричког гласила „Колектив“ обмањују раднике да ће им овог пута исплатити дуговања и да ће убудуће бити боље.

Зашто би било боље ако се буду следили планови истог руководства које је слупало преко 400 милиона евра у тобожњи развој рударства? Рударство се није развило, већ је напротив, угрожено њиховим досадашњим поступањем. Зашто би топионица боље радила ако наставе да је воде људи који су на погрешан начин уложили новац свих грађана да би направили нешто што још не ради, а кад почне да ради правиће само губитке, јер ће прерада коштати три пута више од светске цене?

Руководство у данашњем писму радницима срамно лаже да ће захваљујући УППР-у бити решена дуговања инвалидима друге и треће категорије. У документу који је покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ открио јавности, а који је директор Благоје Спасковски и његова екипа крила, нема ни помена решењу. Напротив, директор Спасковски предвиђа да се дуговања радницима врате само у износу од десет одсто и то на осам година, са грејс периодом од годину дана. Довољно је да се погледа документ који је сада свима доступан на сајту покретаwww.dostajebilo.rs.

Радницима РТБ Бора неће бити боље ако менаџери на челу са Спасковским наставе да праве губитке. УППР је покушај да се легализује досадашња пљачка и хаос у руковођењу компаније за коју се не зна ни шта има од имовине, ни коме све дугује, ни ко њој дугује, ни којим правцем рационално може да се развија. УППР је пут у сигурну катастрофу и добре плате Спасковског и његовог неспособног тима.

Борски тим покрета
„Доста је било – Саша Радуловић“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s